COVER-FB-copy_0000_moj-heroj

logo sajt 2COVER-FB-copy_0005_Lična-inicijativa

Epizoda Aranđelovac

 

VelikiGrbOpsiteArandjelovac

Aranđelovac je osnovan naredbom Kneza Miloša Obrenovića marta 1837.god. na teritoriji sela Vrbica u podnožju Risovače, na raskrsnici prema Beogradu, Kragujevcu i Valjevu. Prepoznatljiv po Risovačkoj pećini, jedinoj u jugoistočnoj Evropi, gde je po arheološkim materijalima dokazano živeo praistorijski čovek.
Prepoznatljiv po istorijskim spomenicima, početku prvog srpskog ustanka, Orašcu i Karađorđu Petroviću, ali i planini Venčac, belom mermeru I najvećem muzeju skulptura na otvorenom u parku Bukovičke banje. Upravo prirodna bogatstva uticala su na razvoj privrede, ali i turističke ponude grada.
[us_separator type=“invisible“]

Petar i Djordje Vuleta

Đorđe i Petar nasledili su poslovanje u štampariji Đurđevdan nakon penzionisanja svog oca. Starije i iskusnije kolege obučavaju nove i prenose im stečeno znanje. Podrška i poverenje su vrednosti koje dele na prvom mestu.

Nikola i Slobodan Tasić

Osnovali proizvodnju kolača „Slatko srce“ po recepturi i umeću majke Danke. Zahvaljujući inicijativi porodice Tasić, srednja ekonomska škola u Aranđelovcu uvela je ponovo smer poslastičar

Tim kompanije Peštan

Rukovodstvo Peštana ulaže svakodnevne napore za obuku zaposlenih, ali i daje podsticaj obrazovnim ustanovama za praktičan rad budućeg kadra. Ova kompanija zaslužna je za to što se mladi ljudi iz inostranstva vraćaju i zapošljavaju u svom gradu.

Visoka Tehnološka Škola

Škola je osnovana sa ciljem da obrazuje stručne kadrove koji će moći da zadovolje potrebe industrije i biti u funkciji njenog brzog razvoja. Stanje u privredi odražavalo se i na rad škole, ipak jedan od najmlađih direktora Đorđe Mihailović, prepoznao je potencijal ove ustanove i još kao asistent u nastavi projektovao njen uspešan razvoj.