NAJAVA SERIJALA “LIČNA INICIJATIVA- moj heroj” GALERIJA RTS

U galeriji Radio televizije Srbije najavljen je prvi serijal o preduzetništvu, zapošljavanju i mentorstvu mladih u Srbiji. Konferenciji su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, NVO I partenri projekta.

[us_separator thick=“2″ color=“primary“][us_gallery ids=“5062,5063,5064,5065″ columns=“4″ indents=“1″][us_separator thick=“2″ color=“primary“]

Pomoćnik gradonačelnika za malu privredu, g. Ljuben Hristov istakao je da je Subotica  grad u kojem aktivno funkcioniše Biznis inkubator, Kancelarija za mlade, gde se organizuju internacionalni sajmovi privrede, osnivaju industrijske poslovne zone I podstiče preduzetništvo brojnim olakšicama. On  je upozorio na veliki problem odliva mozgova I radnog kadra I još jednom pozvao sve k mpanije da na vreme ulažu u mlade, njihove obuke I stipendije kako bi ih zadržali u mestima u kojim posluju.

G. Dragomir Petronijević, član gradskog veća Grada Beograda i predsednik Saveta za zapošljavanje, zahvalio se Radio Televiziji Srbje koja je prepoznala značaj projekta “Lična inicijativa-moj heroj” i time omogućila da svi pokažu deo posla koji vredno rade-preduzetnici, lokalne samouprave, organizacije I institucije. U cilju pospešivanja rada MSP, motivisanja i širenja preduzetničkog duha, obnovljen je i rad Saveta za zapošljavanje. “Privreda Nemačke i Austrije se oslanjaju na rad sektora MSP, kao I na udruživanje manjih proizvođača u klastere. Zašto mi ne bi uradili isto?”, rekao je Petronijević. “Ovaj  projekat  se pojavio u pravo vreme kako bi se ljudi informisali, videli na koji način treba raditi, koje se opcije postoje I da je u Srbiji  moguće živeti od svog rada. Pored podrške proizvodjačima, preko hiljadu mladih inženjera IT sektora će uz našu podršku ostati da radi u Beogradu”, dodao je Petronijević.

 

[us_separator thick=“2″ color=“primary“][us_gallery ids=“5066,5067,5068″ columns=“3″ indents=“1″][us_separator thick=“2″ color=“primary“]

Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, g. Duško Radišić kazao je da se u ovkiru gradskog akcionog plana sprovode programi zapošljavanja mladih, svesni činjenice da većin njih odlazi ili u druge gradove ili u inostranstvo. Kao uspešan preduzetnik posvetio se radu u lokanoj samoupravi kako bi primenio svoja znanja I iskustva upravo kroz brojne projekte koji su sprovedeni tokom protekle godine uz podršku partnera, poljoprivredni biznis inkubtor, program letnjih stručnih praksi I otvaranje radnih mesta za IT stučnjake.

Podršku MSP i porodičnim preduzećima NVO Eneca u saradnji sa kompanijo Philip Morris kroz program “Pokreni se za posao” sprovodi kroz sedmi ciklus, gde se preduzetnicima omogućavaju bespovratna sredstva u izosu od 2000 eur u opremi za unapredjenje poslovanja. “Zajedničim snagama promovišemo najbolje priče, heroje ili zvezde preduzetništva”, istakao je g. Milivoje Jovanovć, osnivač udruženja Eneca.

Osnivač Udruženja “Moj heroj”, g. Zoran Ilić i predsednik Odbora za preduzetništvo SDPS, kazao je da je veliki pomak učinjen proglašavanjem 2016. godine za “godinu preduzetništva”, kao I da samo hiljade novih porodičnih firmi mogu povesti Srbiju ka ekonomskom prosperitetu i oporavku. On se zahvalio glavnom I odgovornom uredniku Informativnog programa RTS, g. Nenadu Stefanoviću koji je pre tčetiri godine prepoznao važnost ove tematike. Ovo je drugi serijal posvećen preduzetništvu, ovoga puta mladih, koji će uz podršku Politikinog Zabavnika takođe biti promovisan I kroz “Zabavnikovu školu preduzetništva” i time se zahvalio i direktoru Politike A. D., g. Zeferinu Grasiju na podršci.

Novi ciklus emisija pratite četvrtkom na RTS1 I RTS SAT u 14 časova.